Årets BoUK m ram u 2500

Utmärkelsen Årets Barn- och Ungdomskörledare

UNGiKÖR delar varje år ut utmärkelsen Årets Barn- och Ungdomskörledare. I samband med att utmärkelsen delas ut överlämnas en summa om 30 000 kronor till mottagaren.
Vi är mycket glada över att varje år få ta del av många fina förslag och beskrivningar som kommer in genom nomineringarna varje år, och som visar på vilket fantastiskt arbete som pågår med barn- och ungdomskörer runt om i landet.

Nomineringsförfarandet inför årets Barn- och Ungdomskörledare öppnar 1 april varje år och håller öppet till 1 juni. Vem som får utmärkelsen brukar avslöjas i oktober varje år i samband med en prisutdelningsceremoni.

Detta gäller för nomineringen:

• UNGiKÖR:s styrelse tar alla förslag om personer som på något sätt har gjort förtjänstfulla insatser för barn- och ungdomskörsången i Sverige i beaktande.
  • UNGiKÖR:s styrelse är den som fattar beslut om utmärkelsen. Det är alltså ingen tävling i antal nomineringar, utan en nominering per körledare räcker för att den nominerade ska komma med i styrelsens beslutsprocess.
  • Styrelsen lägger stor vikt vid vad den som nominerar skriver i nomineringstexten. Den eller de som vill nominera bör därför satsa på att skriva en riktigt bra motivering snarare än att samla in många nomineringar. En riktigt bra nomineringstext väger tyngre än många nomineringar.
  • En person eller kör kan dock nominera flera körledare per år. Priset delas som regel endast ut till en person per år, bortsett från de fall då flera personer har varit delaktiga i samma insats.
  • Tänk på att du/ni som lämnar uppgifterna är tydliga i er motivering och kontrollera alltid att de uppgifter du/ni lämnar är korrekta och sanningsenliga!

Årets Barn- och Ungdomskörledare 2022 är Karin Caesar, Vinslöv. Utmärkelsen delades ut vid Föreningen Sveriges Körledares Konvent i Örebro 14 oktober 2022. Läs mer om Karin och motiveringen här.

Vid samma tillfälle delade Föreningen Sveriges Körledare (FSK) tillsammans med Rosenborg Gehrmans stiftelse ut utmärkelsen Året Körledare som 2022 gick till Jonas Engström.

Här är Årets Barn- och Ungdomskörledare genom åren

2023- Ingrid Risberg, Stockholm