Susanna Lindmark - Årets Barn- och Ungdomskörledare 2017

Susanna Lindmark årets barn- och ungdomskörledare

Under öppningsceremonin vid körledarkonventet i Umeå den 13 oktober delade vi ut utmärkelsen Årets Barn- och Ungdomskörledare till Susanna Lindmark.

UNGiKÖR delade på det årliga körledarkonventet, som i år ägde rum i Umeå, ut utmärkelsen Årets barn- och ungdomskörledare 2017 till Susanna Lindmark.

Motiveringen löd:

”Årets barn- och ungdomskörledare visar prov på ett modernt och empatiskt körledarskap med individen och den personliga utvecklingen i fokus utan att göra avkall på den gemensamma körklangen. Med egna kompositioner och arrangemang skapar hen en alldeles egen klangvärld i den nordiska traditionen med ett unikt tonspråk och ett signifikant ”sväng”.
Tillsammans med den egna sångensemblen lyckas hen skapa en viktig kreativ plattform för unga ambitiösa körsångare, ett vitt geografiskt område till trots. I sitt engagerande arbete har Årets barn- och ungdomskörledare inspirerat och utbildat körledare och körsångare såväl inom som utanför Sveriges gränser och med sitt engagerande och innovativa ledarskap stort bidragit till att utveckla ung körsång.”

Hon visar prov på ett modernt och empatiskt körledarskap med individen och den personliga utvecklingen i fokus utan att göra avkall på den gemensamma körklangen. Med egna kompositioner och arrangemang skapar hon en alldeles egen klangvärld i den nordiska traditionen med ett unikt tonspråk och ett signifikant sväng.

Susanna Lindmark är dirigent för vokalensemblen Arctic Light i Norrbotten, som hon startade 2004. Ensemblen har gjort sig känd för att komplettera sina framföranden med starkt sceniskt uttryck genom bl a koreografi och improvisation. Hon arbetar deltid på Norrbottensmusiken som producent och konstnärlig ledare för Arctic Light.
genom åren har Susanna skrivit och arrangerat en stor mängd musik för lika röster, ofta med instrument och ett alldeles specifikt, nordisk tilltal.

Susanna Lindmark är utbildad sångpedagog och har tidigare bl a arbetat i Nacka Musikklasser och som universitetsadjunkt vid Musikhögskolan Piteå.

Dela denna sida