Svuk i BWH

Singalong med Radiokören och Sveriges unga körsångare!

Den 21 maj bjöd Radiokören och UNGiKÖR in unga körsångare i åldrarna 15-28 år från hela Sverige till att repetera och sjunga tillsammans med Radiokören och Sveriges Ungdomskör (SVUK) på plats i Berwaldhallen.

Den 21 maj bjöd Radiokören och UNGiKÖR in unga körsångare i åldrarna 15-28 år från hela Sverige till att repetera och sjunga tillsammans med Radiokören och Sveriges Ungdomskör (SVUK) på plats i Berwaldhallen.
Programmet började vid lunch med repetitioner och avslutades med en direktsänd konsert kl.19.00 i P2.
Singalong-repertoaren bestod av Carl Orffs Carmina Burana. Utöver det framförde Sveriges Ungdomskör ett stycke ur Four Shakespeare songs av Jaakko Mäntyjärvi tillsammans med Radiokören samt ett stycke på egen hand, Sure on this shining night av Morten Lauridsen.
Dirigent var Mikael Wedar.

Man kunde delta antingen som individuell sångare, som hel kör eller grupp ur kör eller några kompisar tillsammans och många valde att göra detta.

Istället för traditionellt anmälningsförfarande köpte man vanliga biljetter via Berwaldhallens hemsida till en kostnad av 100 kr per person för hela dagen. Ett kanonpris!

Efter den i radion direktsända konserten passade SVUK på att fira 5 år med en sen middag.

Denna roliga och musikaliska happening vill vi förstås göra om, så vi hoppas på fler Singalongkonserter och andra typer av samarbeten med Radiokören framgent.
UNGiKÖR och Sveriges Ungdomskör tackar Radiokören och Berwaldhallen för förtroendet att genomföra samarbetet.
Vi vill även tacka Oscars församling för praktiskt stöd.

 

Singalong_A4_160521

 

PS! Tänk bara på att du eller din kör måste ordna med övernattning själv om du har lång resväg.

Dela denna sida