VOLONTÄRER liten

Ledarskapsutbildning 2021-2022 ! Nu är vi igång!

Sista helgen i augusti drog vi igång årgång fyra av UNGiKÖR:s ledarskapsutbildning. Nästan 20 körsångare i åldrarna 15-20 år från Kalix i norr till Skåne i söder deltog.

Syftet med utbildningen är att stärka både deltagarna som individ och de sammanhang de engagerar dig i.

Efter genomförd utbildning erhålls ett kursintyg, värdefullt inför framtida uppdrag.

”Utbildningen har hjälpt mig utvecklas som ledare på många olika sätt.
Jag har mer koll på olika krångliga föreningstermer, men också rent praktiska kunskaper omvad som är bäst att säga och göra i olika situationer. Dessutom hjälpte kursen mig att få mitt sommarjobb!”

Tilda Wulff

”Utbildningen har gett mig inspiration och självförtroende i mitt ledarskap. Det har varit en otroligt bra miljö att lära sig nya saker i, med ett roligt och varierat program, härlig stämning i gruppen och pedagogiska föreläsningar med tydlig verklighetsförankring. Att vi fått vara delaktiga i diskussioner och övningar har gjort att jag lärt mig massor av både föreläsarna, mig själv och de andra i gruppen.”

Rebecka Ryd, deltagare 2020/2021

UNGiKÖR:s LEDARUTBILDNING ÄR TILL FÖR DIG SOM…

• har fyllt 15 år men inte 21
  • är medlem i någon av UNGiKÖR:s medlemsföreningar*
  • är nyfiken och vill träffa nya människor från hela Sverige för att utvecklas tillsammans
  • vill aktivt arbeta med ditt eget ledarskap för att kunna leda andra samt påverka de sammanhang du befinner dig i.

*Om din kör inte är medlem i UNGiKÖR, erbjuds du istället att teckna individuellt medlemskap innan utbildningen börjar.

INTRESSERAD INFÖR KOMMANDE ÅR?

Tveka inte att redan nu kontakta vår projektledare Helena Andersson Bromander
Ring/SMS:a: 0709-53 24 55

“Jag fick kunskap om rollerna i en styrelse och hur det fungerar när vi tar beslut.
När jag förstår, blir det mycket roligare att sitta i en styrelse.“

Emelie Andersson

”Kunskapen vi har fått under kursen är användbar i alla föreningar och många händelser i livet. Som när vi fick göra hjärt-och lungräddning eller lära oss om härskarteknik. Där fick vi också lära oss om hur man bemöter härskartekniker. Alltså inte bara vad som är problemet utan hur man löser det.”

Sofia Gjertsson, deltagare 2020/2021

UPPLÄGG och INNEHÅLL

Utbildningen är fördelad på fem helger från augusti 2021 till och med maj 2022. Skulle covid19-pandemin förhindra fysiska möten så anpassas utbildningen till det. Kursen innehåller följande moment som vi får del av genom föreläsningar och praktiska workshops, grupparbeten, rollspel:

• Ledarskap – vad är det?
  • Poängen med att bilda förening
  • Styrelse – roller och ansvar
  • Mötesteknik – så blir vi effektiva, vet vad vi bestämt och har ett gott mötesklimat
  • Grupputveckling och gruppdynamik
  • Poängen med olika lekar – att skapa trygghet en grupp
  • Att organisera sig och få inflytande
  • Hjärt- och lungräddning (HLR)
  • Kriskommunikation – när något allvarligt händer
  • Projektledning – att planera och organisera
  • Att vara volontär på körfestival

“Föreningskunskap och föreningshistoria – mer inspirerande än jag förväntat mig.
Hjärt- och lungräddning var också bra. Ett måste när man har ledaransvar. “

Martin Enkvist

Lär mer om kursplanen i vår nya spännande omgång av UNGiKÖR:s ledarskapsutbildning!

“Vi fick jobba konkret med att leda varandra i lekar.
Det är skönt att känna trygghet i att ha ett förråd av aktiviteter för grupper av barn och unga. “

Michelle Pettersson

KOSTNADER OCH VILLKOR
Ledarskapsutbildningen är en viktig del av UNGiKÖR:s verksamhet.
Därför kostar det inget för medlemmar att gå ledarskapsutbildningen.
Du betalar alltså noll (0) kronor för kursavgift, kost, logi och resa.

Boendet är enkelt på golv eller på vandrarhem eller andra liknande förhållanden och vid flertalet av träffarna ingår att vi lagar maten tillsammans.

Som kursdeltagare bokar du själv din resa och får reseersättning efter varje genomfört kurstillfälle, mot uppvisande av kvitton under förutsättning att UNGiKÖR bedömer att biljettkostnaden är rimlig.
OBS! Vid frånvaro från utbildningspass står inte UNGiKÖR för biljettkostnaderna.

Årets Ledarskapsutbildning genomförs med benäget bistånd av Stiftelsen Konung Gustaf V:s 90-årsfond. UNGiKÖR tackar med stolthet och glädje för detta bidrag.

Dela på facebook
Dela på whatsapp