VOLONTÄRER liten

I augusti startar vår ledarskapsutbildning

Nu släpper vi kursplanen för en ny spännande omgång av vår ledarskapsutbildning! Du som är 15-20 år kan söka till våra 12 utbildningsplatser.

Nu finns en kursplan för en ny spännande omgång av vår ledarskapsutbildning!

Du som är 15-20 år kan söka till våra 12 utbildningsplatser.

Syftet med utbildningen är att stärka både dig som individ och de sammanhang du engagerar dig i. Efter genomförd utbildning får du ett kursintyg, värdefullt inför dina framtida uppdrag.

“En värdefull utbildning att lägga i mitt CV – det har givit mig ett jobb! Jag har haft stor glädje av de praktiska övningarna i hur man bygger och leder en grupp, och passet om mötesteknik.”

Alexandra Högborg

UTBILDNINGEN ÄR TILL FÖR DIG SOM…

• har fyllt 15 år men inte 21
  • är medlem i någon av UNGiKÖR:s medlemsföreningar*
  • är nyfiken och vill träffa nya människor från hela Sverige för att utvecklas tillsammans
  • vill aktivt arbeta med ditt eget ledarskap för att kunna leda andra samt påverka de sammanhang du befinner dig i.

*Om din kör inte är medlem i UNGiKÖR, erbjuds du istället att teckna individuellt medlemskap innan utbildningen börjar.

INTRESSERAD?

Tveka inte att redan nu kontakta vår projektledare Helena Andersson Bromander
Ring/SMS:a: 0709-53 24 55

“Föreningskunskap och föreningshistoria – mer inspirerande än jag förväntat mig.
Hjärt- och lungräddning var också bra. Ett måste när man har ledaransvar. “

Martin Enkvist

UPPLÄGG och INNEHÅLL

Utbildningen är fördelad på fem helger från augusti 2020 till och med maj 2021. Skulle Covid19 förhindra fysiska möten även i höst så anpassas utbildningen till det.
Vår ledarskapsutbildning innehåller följande moment:

• Ledarskap – grunderna
  • Gruppsykologi – att skapa trygghet en grupp
  • Poängen med att bilda förening
  • Styrelse – roller och ansvar
  • Mötesteknik – så blir vi effektiva och vet vad vi bestämt
  • Kommunikation – vem vill vi nå, varför och hur?
  • Krishantering – när något kraschar!
  • Hjärt- och lungräddning (HLR)
  • Volontärutbildning inför Norbusangfestivalen 2021
  • Möjlighet till praktik under Norbusangfestivalen 2021 i Roskilde, Danmark

“Jag fick kunskap om rollerna i en styrelse och hur det fungerar när vi tar beslut.
När jag förstår, blir det mycket roligare att sitta i en styrelse.“

Emelie Andersson

ANSÖKAN
Du ansöker genom ett formulär som som publiceras här inom kort.
I din ansökan ska du uppge några rader om dig själv samt om du är medlem i en UNGiKÖR-förening.
Skriv också ett par meningar om varför du vill gå utbildningen.
Vid väldigt många ansökningar kan vi att behöva göra ett urval genom intervjuer. Vi lägger stor vikt vid din personliga motivation att genomgå utbildningen.

“Vi fick jobba konkret med att leda varandra i lekar.
Det är skönt att känna trygghet i att ha ett förråd av aktiviteter för grupper av barn och unga. “

Michelle Pettersson

KOSTNADER OCH VILLKOR
Ledarskapsutbildningen är en viktig del av UNGiKÖR. Därför kostar det inget för medlemmar att gå ledarskapsutbildningen. Du betalar noll (0) kronor för kursavgift, kost, logi och resa.

Boendet är enkelt på golv, på vandrarhem eller andra liknande förhållanden och vid flertalet av träffarna ingår att vi lagar maten tillsammans.

Som kursdeltagare bokar du själv din resa och får ersättning  för kostnaden mot uppvisande av kvitton efter varje genomfört kurstillfälle under förutsättning att UNGiKÖR bedömer att biljetten är är rimlig.
Vid frånvaro från utbildningspass står inte UNGiKÖR för biljettkostnaderna. Mer detaljerad information kommer vid kursstarten.

Utbildningen genomförs med benäget stöd av Stiftelsen Konung Gustaf V:s 90‑årsfond

90-arslogga

Dela på facebook