20200830_115801

Gratis intensivkurs i körsång och ledarskap

Varmt välkommen UNGiKÖR:s utbildning i Körsång & Ledarskap 7-11 augusti 2024 En spetsutbildning för dig som vill utvecklas som korist, ledare och möta likasinnade från hela landet.

Varmt välkommen UNGiKÖR:s utbildning Körsång & Ledarskap 2024!

Vill du träffa och sjunga med nya människor från hela Sverige samt aktivt arbeta med ditt egna ledarskap? Då ska du ansöka till denna intensivutbildning! Under fem dagar får du ta del av ett fantastiskt smörgåsbord med körsång, grunderna i dirigering och ledarskap. Under kursen får du testa på olika moment och skapa din egna verktygslåda utifrån olika teman, som du sedan kan ta med hem och fortsätta utveckla. Du får även en unik möjlighet att möta andra likasinnade sångare, träffa nya vänner och bredda ditt nätverk. Ledare på kursen är Karin Oldgren i körsång och dirigering, samt Rebecka Ryd och Christoffer Parrow Melhus i ledarskap.

Upplägg
Kursen genomförs under fem dagars internat vid Södra Vätterbygdens Folkhögskola. Den erbjuder ett smörgårdsbord bestående av  körsång, grundena i dirigering, ledarskap, projektledning och föreningskunskap. Kursledare är Karin Oldregn, Rebecka Ryd och Christoffer Parrow Melhus.

Ansökan
Kursen har 20 platser som fördelas stämvis i körbesättning (SATB). Vi erbjuder alltså är 5 åtråvärda platser i varje stämma.
Deltagare till Ledarutbildningen väljs ut efter stämfördelning, godkänt sångprov och/eller rekommendation från körledare. Vi lägger stor vikt vid kursdeltagarens motivation till att gå utbildningen som helhet. Till viss del eftersträvar vi även geografisk spridning vid fördelningen av platser. Om sökktrycket blir högt kommer en kölista skapas.

Det finns två sätt att ansöka om plats i kursen, du väljer ett av dem:

1. Skicka in ljudfil med valfri sång i ditt röstläger samt en övning som visar på ditt omfång
  2. Skicka in rekommendationsbrev från din körledare.

Medlem i UNGiKÖR
För att gå kursen behöver du eller din kör vara medlem i UNGiKÖR. Du som inte redan är medlem genom din kör kan teckna ett individuellt medlemskap för 60 kr* innan kursen börjar. (*upp till 25 år)

Pris: HELT GRATIS,  ink, resor* kost & logi.
(*Den som antas till kursen bokar själv sin resa samt lägger ut för kostnaden. Ersättning för resekostnaden betalats ut mot uppvisande av kvitto efter genomförd kurs.)

När: 7-11 augusti

Vem: Körsångare födda 1999-2009