bossejohansson

Bo Johansson avliden

Bosse var under många år (1971-2010) musiklärare på Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm där han var välkänd och omtyckt av de tiotusentals elever som passerat där.

Det är med djup saknad som UNGiKÖR mottagit beskedet om Bosse Johanssons bortgång.

Bo Johansson- som var ”Bosse” med hela det unga svenska körlivet, var under många år (1971-2010) musiklärare på Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm där han var välkänd och omtyckt av de tiotusentals elever som passerat där.

Han invaldes år 1999 som ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien, men är kanske allra mest känd som grundare av Adolf Fredriks flickkör, med vilken han vann stor uppmärksamhet och internationell ryktbarhet.
Bo Johansson är en av två svenska kördirigenter som utsetts till både Årets körledare och Årets Barn- och Ungdomskörledare, utmärkelsen som tilldelades honom från UNGiKÖR år 2002.
Han har även tilldelats Hans Majestät Konungens medalj i 8:e storleken ”För framstående insatser inom svenskt körliv”.

Genom att även frekvent hålla, och medverka vid, kurser och utbildningstillfällen runtom i Sverige och världen har Bosse gjort en ovärderlig insats genom att sprida sin kunskap och dela sin kompetens om ung, svensk körsång. För detta är vi honom evigt tacksamma.

Bosse var även en tydlig röst i debatten om barns och ungas rätt till musicerande.

UNGiKÖR sänder alla varma tankar till Bosses familj.

 

Dela denna sida