Barnkördag i Slite

VÄLKOMNA PÅ BARNKÖRDAG! Vi sjunger sånger ur Klas Klättermus tillsammans med Gotlandsmusikens blåskvintett. Samling den 17 november kl 12.00 och konsert kl 17.00. Sista anmälningsdag den 7 november!

VÄLKOMNA PÅ BARNKÖRDAG!

Vi sjunger sånger ur Klas Klättermus tillsammans med Gotlandsmusikens blåskvintett.

Thorbjörn Egner är Norges stora och internationellt mest kända barnboksnamn. Han var både författare, tecknare, grafiker, kompositör och scenograf. I Sverige har han även haft stora framgångar med Folk och rövare i Kamomilla stad och Karius och Baktus.

Thorbjörn Egner firar hundra år i år och detta vill vi uppmärksamma med att bjuda in alla barnkörer på Gotland till en barnkördag den 17 november då vi sjunger sånger ur Klas Klättermus tillsammans med blåskvintetten från Gotlandsmusiken.

 

I Hackebackeskogen bor Klas Klättermus, Mårten, Bamsefar, Mickel Räv och de andra vännerna. Där lever de sitt liv ganska likt oss människor, med allt från tvättbestyr till födelsedagskalas.

En barnboksklassiker i text, bild och musik att återvända till gång på gång

 

Varje kör övar själva inför kördagen, sångerna finns att köpa genom Wessmans. Ett tips är att höra med andra körer i närheten om de vill öva tillsammans någon gång!

Den 17 november träffas alla som ska vara med i Slite församlingshem kl.12.00. Där sjunger vi tillsammans innan vi går upp till kyrkan och övar med blåskvintetten. Dagen avslutas med konsert i Slite kyrka kl.17.00. Vi kommer att bjuda på ett förstärkt fika innan konserten men det är bra om barnen ätit lunch innan och har med sig en frukt eller liknande för att höja upp blodsockret med under dagen.

Vi hoppas verkligen att så många som möjligt vill vara med!

Anmäl er till [email protected] eller telefon 0730-738430 (Linnea) senast den 7 november.

Är man inte medlem i UNGiKÖR än så tycker vi såklart att det är dags nu! Hur det går till kan man läsa sig till på www.ungikor.se eller höra av sig till någon av oss i styrelsen. Vi hjälper gärna till!

 

/UNGiKÖR Gotland, genom Linnea Tibell (sekreterare)

Dela denna sida

Dela på facebook
Dela på whatsapp
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email