UNGiKÖR
Ungdomsrådet

URK:aren Alva säger "Hej"!

Jag är en sjuttonårig göteborgare vid namn Alva. Till vardags är jag gymnasieelev, styrelseordförande, amatörträdgårdsmästare och körfanatiker. Jag är också medlem i Ungdomsrådet i UNGiKÖR. Vår nyblivna ordförande Miranda tog initiativet till en serie med presentationer från oss i URK, så att omvärlden får en inblick i vad vi gör och varför UNGiKÖR är en så förbannat bra grej! Jag är först ut att skriva några rader.

När jag gick i nian blev jag invald som ledamot i styrelsen för UNGiKÖR Distrikt Västkusten. Året efter valdes jag till ordförande, och nu är jag inne på mitt andra år på samma post. Ordförandeskapet är något som jag tycker är en bra erfarenhet inför framtiden, men jag drivs också av att vi i styrelsen faktiskt kan förbättra unga körsångares fritid genom workshops, konserter och musikprojekt. Vårt distrikt består av körer från hela Göteborg med omnejd, och i styrelsen finns en körfrälst skara människor i olika åldrar.

Bara några månader efter att jag kom in i styrelsen fick jag frågan om jag ville åka på URK-möte i Stockholm. "URK, det låter ju lustigt" tänkte jag, och åkte upp över en helg tillsammans med en styrelsekompis. Jag fick inom kort lära mig att URK står för Ungdomsrådets Kör, och att det är cirka det goaste gänget någonsin! Vårt jobb är att se till att UNGiKÖRs arbete faktiskt är av unga körsångare, för unga körsångare. Vi har träffar ett par gånger varje år då vi sätter vår prägel på de förslag som den nationella styrelsen tagit fram, men vi är också ungdomsvolontärer på körfestivaler och - som namnet förtäljer - en kör, eftersom vi sjunger tillsammans när vi ses.

Om du som läser det här åker på exempelvis Norbusang i år, eller deltar i något annat projekt som UNGiKÖR är delaktiga i, så finns det stor chans att du träffar en URKare. Våra kännetecken är en URK-tröja, flerstämmig spontan sång och omedelbar respons så fort du säger "Spice Girls!"

Vi hörs!

Alva Stern

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram