Ungdomsrådet

URK infiltrerade UNGiKÖR-kansliet

Då rullar man söderut från Stockholms C. För min del är sista gången som URKare vilket jag såklart tycker är fruktansvärt tråkigt! Därför tänkte jag ta tillfället i akt att tacka för de år jag fått uppleva som representant och ordförande för denna fantastiska grupp. Men först tänkte jag berätta om denna helg.

Efter att ha samlats på fredagkvällen gick vi för att äta middag tillsammans. Vi landade till slut på en pizzeria där vi fyllde magarna med mat och huvudena med uppdateringar om varandras liv. Därefter gick vi till UNGiKÖRs kansli där vi hade ett URKmöte. Under mötet diskuterades allt möjligt, till exempel rapporterades och utvärderades årets Norbusang-festival i Borlänge. Sedan drog vi oss tillbaka till det närliggande vandrarhemmet vid Zinkensdamm där vi sov under helgen.

Lördagen börjades med en mindre sovmorgon. Sedan gick vi till kansliet där vi mötte Rebecka Prentell som är vice ordförande för LSU (Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer) där UiK är nyblivna medlemmar. Hon berättade om LSUs historia och aktuella arbetsområden. Sedan diskuterade vi hur vi som medlemsförbund kan ta hjälp av och verka inom LSU. Mycket lärorikt och inspirerande!:)

Eftermiddagen spenderades hemma hos Björn Paulson där vi hade en mysig körworkshop. Vi sjöng vacker sakral musik från 1300- och 1500-talet, finns mycket guld att hämta hos de gamla kompositörerna. Efter en liten kvällspromenad gick vi sedan tillbaka till vandrarhemmet för att äta middag där vi också spenderade resten av kvällen med godis och allmän trivselstämning.

Under söndagen har vi mest rört oss genom stan och inväntat varandras hemresor. Detta var dock en tid som jag försökte ta extra vara på då det var min sista tid som URKare. Självklart kommer jag möta dessa fina människor igen i olika sammanhang. Det förväntar jag mig. Men det känns ändå som att det är en era som tar slut. En fantastiskt rolig och lärorik era.

Just det, tacket! Oj, jag vågar knappt skriva det, det tar liksom slut på riktigt då... Okej, nu kör vi. 1, 2, 3...

TACK! Från botten av mitt hjärta till alla underbart duktiga, engagerade och vänliga människor jag mött och jobbat med under dessa år. Ni anar inte hur mycket jag menar det!

This is Hjalmar checking out. Hej då, puss o kram!

Allt gott!

//Hjalmar Freij, f.d. ordförande för Ungdomsrådet