UNGiKÖR
Ungdomsrådet

Ungdomsrådet

Titt som tätt tror jag att ni hör om något ungdomsråd som beblandar sig runt i UNGiKÖRs olika evenemang. Ungdomsrådet, det är vi, femton ungdomar från Sveriges alla hörn! Femton ungdomar som älskar att sjunga i kör, som vill testa nya saker, som vill hjälpa körlivet i Sverige till det bättre och utvecklas som person och körsångare. Vårt arbete som ungdomsråd är att hjälpa till vid olika festivaler som funktionärer, att ge stöd och idéer till styrelsen i UNGiKÖR och mycket annat.

Men vad vore ett ungdomsråd i en körverksamhet om vi inte fick sjunga? Och det gör vi! Ungdomsrådet skapar en egen liten SATB-kör. I vardagligt tal kallar vi oss för URK, men det är egentligen en förkortning som står för UngdomsRådets Kör. Varje gång vi ses så är det alltid någon liten workshop där vi alltid lär oss något nytt att ta med oss hem igen till våra hemkörer.

Här kommer nu tre URKares tankar om vad URK är för dem:

När jag först kom med i URK hade jag ingen aning om vad det var. I min kalender stod bara ”Typ träff med körstuff”. Men direkt när jag kom dit kände jag att det var som en andra familj. Det låter kanske klyschigt, men alla var verkligen så snälla och välkomnande att man kände sig hemma direkt. Det enda negativa med träffarna är den biten när man sätter sig på flyget/tåget/bussen hem. Och till och med då är man glad för man har alltid haft en otroligt kul och givande helg med bra vänner.

Hjalmar

URKare sedan 2010
Jag har varit med i URK i några år, vilket jag är underbart glad för. Jag hade någon liten aning om vad jag åkte iväg till när jag skulle på första mötet, men jag var ju lite nervös, för jag kände nästan ingen och visste inte hur jag skulle bära mig åt, vilket gick över efter väldigt kort tid, för jag tror aldrig jag har träffat några så öppna och goa’ människor som dem här! Det är som extra syskon, som man träffar för sällan. Det sköna är att man också ändrar något samtidigt, är med på möten, bestämmer och röstar. Man känner sig så liten i den stora mängden, men så betydelsefull också!

Gustav Allen Schriver

URKare sedan 2012

URK är ett ungdomsråd och en kör. Ett gäng ungdomar som arbetar för att utveckla Sveriges barn- och ungdomskörliv, genom kontakt med UNGiKÖRs styrelse samt funktionärsarbete vid olika körfestivaler. Och som sjunger.

Men för mig handlar URK om så mycket mer. Visst lever jag för att sjunga, och älskar att kunna vara med och utveckla körlivet, men det häftigaste med URK är ändå alla de otroligt härliga människor som man får träffa. Från första dagen som URKare har jag känt mig som hemma. Vi är alla i olika åldrar och från olika delar av landet, men jag känner redan efter två URK-träffar att jag har blivit en del av en liten familj. Och ännu bättre lär det ju bli varje gång vi träffas!

Klara Brandell

URKare sedan 2013

Ungdomsrådets måldokument

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram