UNGiKÖR
Ungdomsrådet

Ungdområdshelg på Gotland!

Först en liten parlör för att ha en liten chans att kunna följa med i texten;

URK - Inofficiell förkortning för UNGiKÖRs UngdomsrådsKör
GURK - Gotlands UngdomsRådsKör
PURK - Ett uttryck som myntades under helgen då några som slutade i URK och avtackades under helgen bestämde sig för att hålla kontakten och bilda en FaceBook-grupp. Det står för Pensionerade URK-are.

Så var ännu en av dessa fantastiska helger avklarad. Vi var denna gång 9 URK-are som fick möjlighet att mötas. Ett möte mellan URK-are, GURK-are och några nyblivna PURK-are. Där fanns även några som inte var säkra om de ville ingå i en grupp med dylikt namn.

Resan blev en fin blandning av tågförseningar, båtresor och tjavande upp och ned längs fantastiska pittoreska kullerstensgator. Vi blev mottagna förmiddagen Fredagen den 7 September av infödingen Beatrice Ronsten på båtterminalen i Visby efter att alla lyckligtvis hunnit med båten.

Till URK-mamma (Vårt fina smeknamn på Ungdomsrådets Ordförande) Annas stora förtret höll Beatrice inte upp en "Välkommen URK"-skylt... Men vi andra var lika glada ändå.

Sen var det incheckning på Gotlands Kulturskola. Här möttes vi faktiskt av en skylt. =) En väldigt mysig och mycket gammal byggnad. (Det fanns till exempel lite här och var små fina lappar som påminde om varsamhet mot den gamla byggnaden, som dock var under renovering med efterföljande doft av nymålat på olika håll.)

Väl där mottogs vi med öppna armar av Britta Backlund som givetvis börjar med att ge oss en rigorös brandutrymmningsgenomgång. Sen börjar det roliga; Sång, lekar, lite mera sång, prat, möten, sång, en till lek, diskussion av gamla gemensamma minnen, mycket skratt, skämt och allmänna misstolkningar.

Vi i URK gladdes storeligen åt att försöka visa GURK-arna hur vi jobbar och tillsammans med några ur Gotlands Distrikts Styrelse försöka få igång ett samarbete dem emellan.

Det finns hopp för framtiden - Det värmer en snart blivande gamlings hjärta att se engagemang.

Sen får vi inte glömma mat. Mat, fika, gemensam matlagning, äta ute och då nästan kvävas av Lottas flashiga pepparosande rätt som blir inburen just när alla tar sina första tuggor.

Vi får heller inte glömma stunden Gotlänningarna levde farligt när URK-arna släpptes lös på staden med fokus på gallerian i en skön liten Flash-mob.

Britta jobbade lekfullt skarpt och lyhört med oss under helgen och ledde oss genom några klassiker som "Kom!", "Sealed With A Kiss", "I furuskogen" och andra roliga små, fint arrangerade verk. Underbart med klassisk körsång! =)

Hängde ni med? Om svaret är Nej är detta inte särskilt konstigt då undertecknad inte heller riktigt gjorde det under helgen. Detta är dock inget ovanligt. 😉 Han har dock haft väldigt kul.

Gert Ahnström, URK-representant, ombord på M/S Visby på väg mot Nynäshamn och vidare hem mot Norrland.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram