Ungdomsrådet

Ett årsmöte blandat med sång

En helg fylld utav sång och trevliga människor. Det är så vi skulle beskriva en URK-träff. Fast vi kan ju inte bara sjunga och vara trevliga hela tiden. Lite annat måste vi ju göra. Efter att vi både burit fram och deltagit vid en stor festmåltid så hade vi årsmöte. Närvarande var UNGiKÖRs styrelse och Ungdomsrådet, men även två körer från Örnsköldsvik och Kramfors. Under årsmötet höll även  Helena Parrow och Gert Ahnström i ett par sångpass.

Dag två fylldes till stor del av sång, ledd utav Stefan Nilsson och Lotta Hasselquist Nilsson. Texter skrivna av bl. a barn och ungdomsförfattaren Stefan Casta och Mårten Melin hade de tonsatt till vackra körarrangemang som sjungs utav barn och ungdomar från hela Sverige. Ett par timmars hemligt humlande senare var det dags för distriktsmöte. Där pratade vi om hur vi kan få in fler körer och medlemmar under UNGiKÖRs vingar. Efteråt höll vi i Ungdomsrådet ett eget möte då vi diskuterade framtiden och även där om att hitta nya medlemmar. Så om du är mellan 14-26 år och är intresserad att vara med i Ungdomsrådet och delta i liknande festligheter är det bara att höra av sig till Ungdomsrådet ordförande Miranda Jiglund ([email protected]).

En solig helg i mars och ännu en träff med URK senare känner vi hur vi redan börjar längta tills nästa gång.

VI HÖRS!

Martin Enkvist, Sasja Holmqvist