Distrikt: Mälardalen

UNGiKÖR inleder samarbete med Världens Barn

Världens barn

Just innan sommaren kom inledde UNGiKÖR och representanter för Världens Barn-kampanjen våra första samtal om ett samarbete. Vi var rörande överens om att det här är någonting vi inte bara vill, utan absolut måste göra.
Kampanjen för Världens Barn har varje år sin kulmen i september-oktober då många genomför konserter och föreställningar till förmån för insamlingen. Men man kan givetvis  samla in pengar och stödja ändamålet året runt. Med tanke på flyktingsituationen som råder är detta mer aktuellt just nu än kanske någonsin.

Vi vet att många av våra medlemskörer redan gör och har gjort den här typen av aktiviteter med konserter, föreställningar eller andra typer av insamlingar till förmån för Världens Barn eller andra välgörenhetsändamål. Vi vill gärna bli ännu fler.
Tanken med samarbetet är att fler körer som vill göra det ska kunna få hjälp av lokala representanter för Världens barn med att komma igång och med att- om man så vill- hjälpa till med sköta insamlingen vid konserten.

Hur gör man?
Världens barn har valt att göra det väldigt enkelt.
Det räcker med att man håller en aktivitet, t ex en konsert eller show, där man genom biljettintäkter, kollekt eller på annat sätt samlar in pengar till  Världens Barn.
Vill man ha hjälp med insamlingsbössor, informationsmaterial med mera går det bra att kontakta lokala representanter för Världens Barn. Våra medlemskörer kan även komma att bli kontaktade av dessa representanter och få en fråga om man vill samverka lokalt.

Det finns egentligen inga andra förpliktelser- var och en bestämmer storlek på insatsen efter egen förmåga.

Vill du veta mer om Världens Barn och hur man samlar in pengar – gå in på
Världens Barn

Man kan också starta en egen insamling:
Världens Barn egen insamling

Vill du bidra med pengar direkt?
Ge en gåva

Vill  ni veta mer om själva samarbetet eller få hjälp med att hitta rätt lokala representant?
Här finn en Lista med regionssamordnare

Det går även bra att kontakta UNGiKÖR:s verksamhetsledare Lotta på telefon 0708-63 99 39 eller [email protected].

Vi hoppas att ni vill vara med och göra livet lite ljusare för fler denna höst.
Och kom ihåg – Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

Lycka till!

Dela denna nyhet