Distrikt: Mälardalen

Pröva-på-kurs i kördirigering

Pröva-på-kurs i kördirigering "1, 2, 3, NU …" … tycker jag att du ska anmäla dig till en prova-på-kurs för ungdomar! Är du framtidens dirigentstjärna? Eller vill du kunna hjälpa till att ta ton och leda sång med dina körkompisar? Eller kanske få lite mer koll på vad hen egentligen gör där framme, den där som viftar så med armarna? Då är det här dagen för dig! UNGiKÖR Mälardalen anordnar en prova-på-kurs i dirigering för unga lördag 20 november kl. 9.00-16.00

”1, 2, 3, NU …”

… tycker jag att du ska anmäla dig till en prova-på-kurs för ungdomar!
Är du framtidens dirigentstjärna? Eller vill du kunna hjälpa till att ta ton och leda sång med dina körkompisar? Eller kanske få lite mer koll på vad hen egentligen gör där framme, den där som viftar så med armarna? Då är det här dagen för dig!
UNGiKÖR Mälardalen anordnar en prova-på-kurs i dirigering för unga lördag 20 november kl. 9.00-16.00.
Du behöver inte ha några förkunskaper i dirigering, men vi tänker oss att du är mellan 15 och 25 år, du sjunger i kör och är intresserad av att veta mer om vad som får kören att sjunga så fint och samtidigt, och kanske nyfiken på att ställa dig där framför kören någon gång. Du sjunger i kör, sjunger i stämmor och kan läsa noter så pass att du hittar i enkla körsånger som vi använder. Det kommer en länk till materialet här. Under kursen arbetar vi med hållning och kropssspråk, dirigering i olika taktarter, hur man startar och slutar, att röra händerna oberoende av varandra, ge insatser och impulser och så vidare. Kursdeltagarna utgör också kören så vi sjunger åt varandra.
Lärare på kursen är Fredrik Winberg. Fredrik jobbar till vardags på Adolf Fredriks musikklasser i Stockholm, där han leder Adolf Fredriks världsberömda Flickkör. Han har jobbat med barn- och ungdomskör i över 20 år. Därutöver har han också i många är lett Västerås Kammarkör och Rikskören Pro Musica, samt undervisat i kördirigering på musikhögskolorna i Örebro och Stockholm.

Dela denna nyhet

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på print
Dela på email