20220527_134158

Restplatser till vår Ledarskapsutbildning 2023/2024!

Det finns fortfarande restplatser till UNGiKÖR:s Ledarskapsutbildning 2023/2024. Utbildningen är helt kostnadsfri. Varmt välkommen med din anmälan!

UNGiKÖR:s LEDARSKAPSUTBILDNING ÄR TILL FÖR DIG SOM…

 • är 15-25 år
 • är medlem i någon av UNGiKÖR:s medlemsföreningar* 
 • är nyfiken och vill träffa nya människor från hela Sverige för att utvecklas tillsammans
 • vill aktivt arbeta med ditt eget ledarskap för att kunna leda andra samt påverka de sammanhang du befinner dig i

*Om din kör inte är medlem i UNGiKÖR, erbjuds du att teckna individuellt medlemskap innan utbildningen börjar.

 

“Ledarskapsutbildningen var en kurs som fick mig att växa på flera sätt. Dels att få bryta min trygghetzon och åka runt i Sverige helt själv. Men även att få byta kloka insikter och tankar med människor från olika platser och sammanhang. Jag känner att jag har fått med mig en hel del verktyg som jag kan använda mig av i mitt egna ledarskap, och mycket inspiration. Sedan är det härligt att knyta fina vänskaper med de andra deltagarna och kursledarna.”

Mináe Hedlund, deltagare 2022/2023

 

 

“Ledarskapsutbildningen har gett mig kunskap om hur grupper fungerar, föreningar bildas och hur man bäst hanterar en krissituation. Det bästa med utbildningen har dock varit människorna, och vännerna man får. Allt som allt ett väldigt bra betyg.”

Kim Karlin, deltagare 2022/2023

 

”Utbildningen har hjälpt mig utvecklas som ledare på många olika sätt.
Jag har mer koll på olika krångliga föreningstermer, men också rent praktiska kunskaper om vad som är bäst att säga och göra i olika situationer. Dessutom hjälpte kursen mig att få mitt sommarjobb!”

Tilda Wulff

UPPLÄGG OCH INNEHÅLL

Utbildningen är fördelad på fyra helger från augusti 2023 till och med maj 2024. Kursen innehåller följande moment som vi får del av genom praktiska workshops, grupparbeten, föreläsningar och rollspel:

 • Grupputveckling och gruppdynamik

 • Ledarskap – vad är det?

 • Poängen med att bilda förening

 • Styrelse – roller och ansvar

 • Mötesteknik – så blir vi effektiva, vet vad vi bestämt och har ett gott mötesklimat

 • Poängen med olika lekar – att skapa trygghet i en grupp 

 • Att organisera sig och få inflytande

 • Hjärt- och lungräddning (HLR)

 • Kriskommunikation – när något allvarligt händer

 • Projektledning – att planera och organisera 

 • Att vara volontär på körfestival

 

”Utbildningen har gett mig inspiration och självförtroende i mitt ledarskap. Det har varit en otroligt bra miljö att lära sig nya saker i, med ett roligt och varierat program, härlig stämning i gruppen och pedagogiska föreläsningar med tydlig verklighetsförankring. Att vi fått vara delaktiga i diskussioner och övningar har gjort att jag lärt mig massor av både föreläsarna, mig själv och de andra i gruppen.”

Rebecka Ryd, deltagare 2020/2021

 

“Jag fick kunskap om rollerna i en styrelse och hur det fungerar när vi tar beslut.
När jag förstår, blir det mycket roligare att sitta i en styrelse.“

Emelie Andersson

 

”Kunskapen vi har fått under kursen är användbar i alla föreningar och många händelser i livet. Som när vi fick göra hjärt-och lungräddning eller lära oss om härskarteknik. Där fick vi också lära oss om hur man bemöter härskartekniker. Alltså inte bara vad som är problemet utan hur man löser det.” 

Sofia Gjertsson, deltagare 2020/2021

VÅRA LEDARE FÖR UTBILDNINGEN

Christoffer Parrow Melhus
Jag kommer från Uppsala och har varit delaktig i Ledarskapsutbildningarna sedan 2020. Jag har mångårig erfarenhet av att vara en del i, såväl som att leda grupper. Mitt fokus i utbildningarna ligger på gruppdynamik, ledarskap och lekar som socialt redskap. Jag har varit scout i 15 år och sjungit i Sveriges Ungdomskör sedan 2012, därutöver har jag gått flera olika kurser i ledarskap och gruppdynamik.

Alexandra Högborg
Jag är uppvuxen i Malmö, men har nyligen blivit Norrlandsbo. När jag inte håller på med körsång jobbar jag som vårdadministratör och vårdsamordnare.

Jag har varit en del av UNGiKÖR länge, både ungdomsrepresentant i Distrikt Syd och Ungdomsrådet. Jag har även varit projektledare för en körfestival i Distrikt Syd, och varit delaktig i Ledarskapsutbildningen sedan 2020. 

Utöver mitt engagemang i UNGiKÖR har jag flera års erfarenhet av jobb inom både föreningsliv och volontärorganisationer både i Sverige och internationellt. 

Jag har i utbildningarna ett fokus på föreningskunskap, HLR/krishantering, projektledning och volontärskap. 


“Föreningskunskap – mer inspirerande än jag förväntat mig.
Hjärt- och lungräddning var också bra. Ett måste när man har ledaransvar. “

Martin Enkvist


“Vi fick jobba konkret med att leda varandra i lekar.
Det är skönt att känna trygghet i att ha ett lager av aktiviteter för grupper av barn och unga. “

Michelle Pettersson

KOSTNADER OCH VILLKOR
Ledarskapsutbildningen är en viktig del av UNGiKÖR:s verksamhet. Därför kostar det inget för medlemmar att gå ledarskapsutbildningen. Du betalar alltså noll (0) kronor för kursavgift, kost, logi och resa.

Boendet är enkelt på golv eller på vandrarhem eller andra liknande förhållanden och vid vissa träffar ingår att vi lagar maten tillsammans.

Som kursdeltagare bokar du själv din resa och får reseersättning efter varje genomfört kurstillfälle, mot uppvisande av kvitton under förutsättning att UNGiKÖR bedömer att biljettkostnaden är rimlig. Vid frånvaro står inte UNGiKÖR för biljettkostnaderna.

FRÅGOR?

Tveka inte att kontakta Karolina Åsberg, verksamhetsledare på UNGiKÖR.

E-post: [email protected]

Ring/sms:a: 0709-19 21 51

Årets Ledarskapsutbildning genomförs med benäget bistånd av Stiftelsen Konung Gustaf V:s 90-årsfond. UNGiKÖR tackar med stolthet och glädje för detta bidrag.

Dela denna sida