Årets Barn- och Ungdomskörledare 2016

Under FSK:s (Föreningen Sveriges Körledares) konvent 14-16 oktober- som ägde rum i Ingesund, Arvika- delade UNGiKÖR ut utmärkelsen Årets Barn- och Ungdomskörledare.

I år hade vi det stora nöjet att tilldela Birgitta Mannerström Molin från Göteborg utmärkelsen med motiveringen:

Årets Barn- och Ungdomskörledare 2016 uppvisar ett brett och mångårigt arbete för barns och ungdomars möjlighet att utveckla sin röst och sin musikalitet. Arbetet, som bygger underifrån, är mångsidigt och varierande men alltid med samma professionalism, varma engagemang och vakna öga.
Årets Barn- och Ungdomskörledare 2016 bedriver till vardags en omfattande körverksamhet för barn och ungdomar inom Svenska kyrkan och är samtidigt engagerad i olika sammanhang på riksnivå, bl a för att bevara barnens sång i skolan. Hon har även varit involverad i uppbyggnaden av El Sistema-rörelsen i Sverige.
Genom utbildningar, kurser och inspirationsdagar har hon med pedagogisk elegans och målmedvetenhet animerat åtskilliga körsångare, körledare, kyrkomusiker, musik- och förskolelärare. Därmed har hon bidragit stort till återväxten av pedagoger med fördjupad kunskap om barn- och ungas sång.

UNGiKÖR säger grattis till Birgitta med djup tacksamhet för alla insatser genom åren.

genrebild_barnkor

Tidigare års mottagare av utmärkelsen Barn- och Ungdomskörledare:

2015  Gunnel och Lars-Ewe Nilsson, Stockholm
1997  Bror Samuelson, Västerås
1996  Bodil och Daniel Helldén, Stenungsund
1995  Carl-Bertil Agnestig, Nacka

Har du frågor kring nomineringen?
Kontakta någon av våra verksamhetsledare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Definiera allmän hälsoförsäkring http://www.ungikor.se/priligy.html American medical society för idrottsmedicin